Cavsi uputili ponudu za Kawhija Leonarda

Pokušaj da se zadrži Kralj ili pripreme za njegov odlazak?

Cleveland Cavaliersi su izgubili još jedno NBA finale od Golden State Warriorsa, a LeBron James ovaj put gotovo da nije imao nikakvu podršku.

Tako je i "svemogućem" Jamesu, koji je svojeručno odveo Cavse do nove finalne serije, ponestalo snage protiv moćnih Warriorsa, a mnogi vjeruju da su ovosezonske loše partije njegovih saigrača bile "kap koja je prelila času".

Naime, u Clevelandu se strahuje da bi Kralj zaista ovog ljeta mogao napustiti Cavse, a već neko vrijeme američki mediji špekulišu da on aktivno traga za novim destinacijama.

Igrač koji će, gotovo sigurno, ovog ljeta promijeniti sredinu je i Kawhi Leonard, odavno povrijeđeni ponajbolji "dvosmjerni" košarkaš NBA lige. Naime, on je izrazio želju da napusti San Antonio Spurse, a sada su Cavsi navodno uputili ponudu za njegov trejd.

Naime, Cavsi su voljni Spursima, u zamjenu za Leonarda, dati Kevina Lovea i osmi pik predstojećeg NBA Drafta. Ipak, čini se da to Spursima nije dovoljno, a pitanje je da li Cavsi imaju dovoljno "sredstava" da "podebljaju" ponudu ostvare ovaj trejd.

Još jedno pitanje koje se nameće je i da li Cavsi žele dovesti Leonarda u procesu priprema za život bez Kralja, ili ovim potezom žele LeBrona upariti sa istinskom zvijezdom i zadržati ga u svojim redovima?

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.