Masovno se pale dresovi Kawhija Leonarda

Bijes u Texasu

Masovno se pale dresovi Kawhija Leonarda

S. Grebović

Prema informacijama koje stižu od pouzdanih izvora iz SAD-a, zvijezda San Antonio Spursa Kawhi Leonard zatražio je trade, što je izazvalo bijes navijača Mamuza.

Inače, Kawhi Leonard nije prvi košarkaš kojem su navijači palili dresove zbog odlaska iz tima.

Ovaj popularni trend među navijačima na svojoj koži su u prošlosti znali osjetiti Lebron James kada je 2010. godine iz Clevelanda prešao u Miami Heat, zatim Kevin Durant koji je u ljeto 2016. prešao iz Oklahome u Golden State Warriorse sa kojima se prošle i ove godine okitio titulom prvaka, te mnogi drugi.

Kao buduće destinacije sada već bivše zvijezde Spursa pominju se Los Angeles Lakersi, New York Knicksi te Boston Celticsi.

U protekloj sezoni Leonard je odigrao svega devet utakmica zbog problema sa kvadricepsom, iako su mu timski doktori dali dozvolu da igra, odnos između njega i trenera Gregga Popovicha je postao veoma loš, a Leonard u znak revolta nije prisustvovao ni na jednoj play-off utakmici svog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi