Bivši predsjednik Juventusa otkriva

Moggi tvrdi: Pjanić je novi igrač Chelseaja

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić navodno ide u Chelsea.

Bivši predsjednik Juventusa Luciano Moggi je izjavio za Il Bianconero kako će naš reprezentativac otići u Chelsea, na čijoj klupi će naredne sezone sjediti Maurizio Sarri.

Chelsea tek treba da riješi Antonia Contea s dužnosti glavnog trenera i imenuje Sarrija, ali pretpostavlja se da će Roman Abramovič vrlo brzo da okonča tu priču.

Navodno su uspostavljeni kontakti Chelseaja i Pjanićevih predstavnika, pa bi nekadašnji igrač Rome mogao da završi u Premier ligi i u klubu u kojem je u januaru zamalo završio Edin Džeko.

Sarri je poznat kao trener koji igru zasniva na posjedu, pa bi se Pjanić idealno uklopio u njegov sistem, a Moggi smatra da je Pjanić definitivno igrač Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema Moggijevim riječima, Chelsea će platiti 70 miliona eura za Pjanića već ovog ljeta, a za bh. nogometaša ranije su interes pokazivali Real Madrid i Barcelona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.