Očekuje se Messijev odgovor

"Zemljotres" u Argentini zbog Cholove izjave o Messiju: Je li rekao istinu?

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Argentine sinoć je osramoćena u duelu sa Hrvatskom i sve je izvjednije da će Mundijal završiti u grupnoj fazi.

Hrvatska reprezentacije očitala je lekciju Messiju i društvu, a dan nakon katastrofalnog poraza u Argentini se strasti ne stišavaju.

Na udaru kritika su, prije svega, selektor Sampaoli i najveća zvijezda tima Lionel Messi, a u javnost su "isplivale" i izjave nekadašnjeg argentinskog reprezentativca, danas jednog od najboljih svjetskih trenera, Diega Simeonea.

Trener Atletica je u razgovoru sa svojim pomoćnikom Germanom Burgosom dobro "opleo" po Messiju kojem se Simeonove riječi neće svidjeti.

"Moramo shvatiti da je Messi jako dobar, no jasno je da je dobar u velikom timu kada je okružen dobrim igračima", rekao je Simeone svom pomoćniku i prijatelju, pa ga je upitao.

"Ako bi morao birati između Messija i Ronalda, u normalnom a ne super timu, koga bi izabrao?".

Ne, nije Simeone rekao jasno i glasno da je Ronaldo bolji, no pitanje sugeriše i odgovor, a sasvim sigurno će ove njegove riječi izazvati zemljotres u Argentini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.