Kapiten Srbije se ne može pomiriti sa odlukama Felixa Brycha

"Ne mogu da vjerujem, pa ovo je kao da nama sudi Crnogorac"

Srbija je susretu drugog kola Grupe E povela protiv Švicarske golom Mitrovića u 5. minuti. Ipak, Švicarci su u drugom poluvremenu stigli do preokreta i pobjede.

Slavili su Švicarci sa 2:1 golovima Xhake i Shaqirija, ali fudbaleri Srbije i tamošnja javnost možda i glavog krivca vide u arbitru Felixu Brychu.

Uvjereni su Srbijanci da je Brych "gurao" Švicarce, a pogotovo su ogorčeni na odluku da se ne dosudi penal i ne koristi VAR prilikom duela Mitrovića sa dvojicom protivnika u durogm poluvremenu susreta.

Brychovim suđenjem je razočaran i kapiten Srbije Aleksandar Kolarov, kojem nije jasno zašto je FIFA izabrala Nijemca da sudi susret u kojem igra Švicarska.

"Ljudi iz FIFA-e moraju biti nezadovoljni onime što su danas vidjeli. Kao da su stavili da nama sudi Crnogorac. Ne mogu da vjerujem da Nijemac sudi Švicarskoj. Sve vrijeme su pričali na njemačkom, a ja sam ih konstantno molio da pričaju na engleskom jer nismo u Njemačkoj. Bio je penal kao kuća nad Mitrom, ne znam šta onda VAR radi? Šta radi njih 15 tamo? On mi je rekao u 90. minuti da je spasao Matića drugog žutog kartona", poručio je nakon utakmice izrevoltirani Aleksandar Kolarov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.