Mediji u Srbiji rigaju vatru prema Brychu: Pokradeni smo, VAR za nas ne važi!

"Opet ceo svet protiv Srbije"

Mediji u Srbiji rigaju vatru prema Brychu: Pokradeni smo, VAR za nas ne važi!

Reprezentacija Srbije je sjajno počela susret drugog kola Grupe E protiv Švicarske. Mitrović je u 5. minuti pogodio za 1:0, ali su Švicarci u drugogm poluvremenu stigli do preokreta i pobjede (2:1).

Tako je Srbiji jedina nada za osminu finala Mundijala ostala pobjeda nad Brazilom u zadnjem kolu grupne faze, ali srbijanski mediji su sada sav svoj gnjem okrenuli ka glavnom arbitru meča u Kalinjingradu Felixu Brychu.

Naime, mediji iz komšilika su ubijeđeni da je njemački arbitar konstantno "gurao" Švicarce, a posebno sa ne mogu pomiriti sa činjenicom da Brych nije dosudio penal u 66. minuti kada se Aleksandar Mitrović pred golom Švicarske našao u zagrljaju dva fudbalera protivničke selekcije. Ono što je još više zabolilo Srbijance jeste činjenica da u ovoj situaciji uopšte nije korištena nova VAR tehnologija, tačnije da se nije pregledao usporeni snimak.

"Sudije unakazile Srbiju - Šaćiri srušio Orlove u 90. minuti"; "Gospodine Brih, znate li da postoji VAR? Mitrović i Srbija žestoko oštećeni za penal na meču sa Švajcarskom!"; "Sudija Brih osakatio Orlove"; "FIFA presudila Srbiji: Brih pokrao Orlove! Sramno suđenje, Nemac sve vreme navijao za Švicarce!", samo su neki od naslova koji su se pojavili u srbijanskim medijima neton nakon okončanja susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije