Ko će na teren u odlučujućoj utakmici!

Argentinci se još "dozivaju", ali jedno je sigurno - Caballero više neće na gol!

Reprezentacija Hrvatske je šokirala Messija i družinu u drugom kolu grupne faze i dovela u pitanje plasman Argentine u osminu finala Mundijala.

Hrvatska je slavila sa 3:0, a agonija, ionako blijede Argentine, je počela u 53. minuti kada je golman Willy Caballero napravio kardinalnu grešku i dozvolio Rebiću da pogodi za 1:0.

Nakon susreta nisu prestajale kritike na račun selektora Sampaolija, a mnogi su mu zamjerili i na izboru prvog čuvara mreže. Uskoro su se pojavile i informacije da su igrači zatražili njegovu hitnu smjenu jer se nisu slagali sa njegovim taktičkih i kadrovskim zamislima, ali je nakon sastanka čelnika Fudbalske asocijacije Argentine, stručnog štaba i igrača zaključeno da se ipak "nastavi zajedno".

Situaciju u Argentini je olakšala i jučerašnja pobjeda Nigerije nad Islandom, jer Gaučosi sada sve ponovo imaju, manje-više, u svojim rukama.

Iako je još uvijek mnogo neriješenih stvari u taboru Gaučosa, te je očigledno da atmosfera nikako nije dobra, argentinski novinar Roy Nemer sada saopštava da je jedno jasno. Naime, Willy Caballero sigurno neće na gol u odlučujućem susretu protiv Nigerije.

Mjesto među stativama, navodno, neće zauzeti ni Nahuel Guzman, već će to najvjerovatnije biti Franco Armani.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prema mišljenju ovog novinara koji već godinama prati Gaučose, Argentina bi protiv Nigerije trebala istrčati u sljedećm sastavu: Armani - Mercado, Otamendi, Fazio, Rojo - Mascherano, Biglia, Banega - Messi, Di Maria, Aguero.

Inače, Argentina i Nigerija susret zadnjeg kola Grupe D igraju u utorak sa početkom od 20:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.