Drastične promjene u sastavu Argentine za okršaj s Nigerijom

Utakmica odluke za Gaučose

Drastične promjene u sastavu Argentine za okršaj s Nigerijom

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine nakon dvije utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva ima samo jedan osvojen bod, ali se zahvaljujući pobjedi Nigerije nad Islandom i dalje nadaju prolazu u osminu finala.

Argentinci su sigurno najveće razočarenje dosadašnjeg Svjetskog prvenstva jer su do jučer bili na korak od ispadanja. Ipak, pobjeda Nigerije nad Islandom ih je vratila u igru, a sada je Gaučosima potreban trijumf nad Nigerijcima kako bi s Hrvatskom slavili prolaz dalje.

Nakon sramotnog poraza od Hrvatske u četvrtak na navjerovatnom udaru argentinske javnosti našao se selektor Jorge Sampaoli. Već sada je jasno da će on dobiti otkaz po završetku Mundijala, a u Argentini mu najviše zamjere što toliko eksperimentiše sa sastavima.

Mnoge zvijezde poput Di Marije, Dybale, Banege, Higuaina, Biglije su ostale na klupi za meč s Hrvatskom u kojem su Gaučosi deklasirani na svim poljima. Ipak, čini se da se Sampaoli "dozvao" pred meč s Nigerijom koji je odlučujući, te je spremio mnoge promjene u sastavu. To se odnosi i na golmansku poziciju nakon što je Caballero napravio nevjerovatnu grešku. Umjesto njega šansu će najvjerovatnije dobiti Guzman.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pored njega u prvom sastavu protiv Nigerije trebali bi se još naći Fazio, Rojo, Biglia, Banega i Di Maria koji su s klupe počeli susret s Hrvatskom. Čini se da i dalje nema mjesta za dvojac iz Juventusa Higuain-Dybala na koje baš i ne računa previše selektor Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti