Plavi će prvu utakmicu igrati u gostima

Promijenjen termin dvomeča Narva Trans - Željezničar

Samir Mlaćo

Iako je prvobitno bilo planirano da se meč prvog pretkola Evropske lige između Željezničara i estonske Narve Trans igra 12. jula u Sarajevu, to se ipak neće desiti.

Naime, velike padavine su usporile radove na travnjaku stadiona Grbavica, te su iz redova bh. predstavnika od UEFA-e zatražili da se prvi meč igra u Estoniji, a na kraju su iz krovne kuće evropskog udovoljili zahtjevu Željezničara.

Tako će se prvi meč igrati 12. jula na Le Coq Areni u Talinu, dok je revanš šest dana kasnije, tačnije 18. jula na Grbavici.

Drugi bh. predstavnik u prvom pretkolu Evropske lige FK Sarajevo će svoj revanš susret protiv Banantasa igrati 19. jula na Koševu, te je zato odlučeno da Plavi domaćini budu dan ranije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.