Željezničar zatražio da se prvi meč sa Narva Transom igra u Estoniji

Problemi na Grbavici

Željezničar zatražio da se prvi meč sa Narva Transom igra u Estoniji

Željezničar će u prvom pretkolu Lige Evrope odmjeriti snage sa estonskim Narva Transom, a prvi duel dvije ekipe je zakazan za 12. juli na stadionu Grbavica.

Ipak, iz Željezničara su sada zatražili da se prvi duel ipak igra u Estoniji, a da se revanš (sedam dana kasnije) odigra na stadionu Grbavica.

Naime, poznato je da na stadionu Grbavica već neko vrijeme traju radovi na potpunoj rekonstrukciji travnjaka, a iako su u taobru Plavih vjerovali da će isti biti spreman za prvu evropsku utakmicu Željezničara, to možda neće biti slučaj.

Glavni krivac je jučerašnje jako nevrijeme koje je pogodilo, između ostalih, i glavni grad naše države, te zadalo dosta problema izvođačima radova na rekonstrukciji travnjaka. Travnjak tako možda neće biti završen do 12. jula, a iz Željezničara očekuju da će im Narva Trans izaći u susret i pristati na "zamjenu domaćinstava", kao i da će ista biti potvrđena od strane UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da i dalje postoji mogućnost da travnjak bude završen na vrijeme, ali da za svaki slučaj u Željezničaru žele da se prvi meč igra u Estoniji kako odigravanje istog ne bi došlo u pitanje. Navodno je jučerašnja kiša pomjerila krajnji rok zvršetka radova za najmanje dva dana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi