Selektor Meksika na račun Neymara

"Ovo je sramota za fudbal i ružna poruka za djecu koja žele igrati ovu divnu igru"

Endin Čaušević

Meksiko se jučer oprostio od Svjetskog prvenstva nakon poraza u osmini finala od selekcije Brazila koja je slavila sa 2:0.

Brazilci su uspjeli da dođu do pobjede na krilima Neymara koji je postigao jedan gol, te je upisao asistenciju. Neymar je bio u centru pažnje nakon utakmice jer je fudbalska javnost bila bijesna na njegovo novo simuliranje.

Neymar se valjao pored klupe Meksika nakon što mu je jedan od igrača ove selekcije stao na nogu. Činilo se u prvi mah da se radi o nekoj težoj povredi, ali samo nekoliko trenutaka kasnije ispostavilo se da je Neymar simulirao.

To je naljutilo selektora selekcije Meksika, Juana Carlosa Osorija, koji je nakon utakmice kritikovao prvu zvijezdu brazilske reprezentacije.

"Sramota je za fudbal što je toliko vremena potrošeno na jednog igrača. Svi su više umorni od njegovog simuliranja. On nije dobar primjer za fudbal i djecu koja tek počinju. Neymar me razočarao", poručio je Osorio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.