Zbog pregovora s drugim klubom

Željo pokrenuo disciplinski postupak protiv Zakarića

Endin Čaušević

FK Željezničar je danas na svojoj zvaničnoj stranici objavio da je klub odlučio pokrenuti disciplinski postupak protiv Gorana Zakarića.

Zakarić s Plavim ima saradnju do januara naredne godine i prema UEFA-inim pravilima ima pravo da pregovoara s drugim klubom tek nakon 09. jula ove godine.

Ipak, iz Želje navode da je Zakarić prekršio to pravilo stupanjem u pregovore s Partizanom bez dozvole kluba s Grbavice.

"Igrač i njegov menadžer Velibor Kvrgić već neko vrijeme, ignorišući pravila UEFA pregovaraju o ličnim uslovima i dijele informacije o ponudama drugih klubova sa FK Partizan i tako direktno narušavaju model povjerljivosti na štetu FK Željezničar, odnosno obeštećenja koje nam kao klubu pripada. FK Željezničar će o ovom slučaju obavijestiti NFSBiH i UEFA-u, a igrač će do okončanja disicplinskog postupka trenirati odvojeno od prvog tima", navodi se na zvaničnoj stranici Plavih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.