Ne želi čekati Trikolore (Foto: EPA)

Laporte prelomio

Defanzivac Cityja mijenja reprezentaciju

Midhat Šljivak

Defanzivac Manchester Cityja Aymeric Laporte definitivno je odlučio da promijeni reprezentaciju.

Ovaj 24-godišnji štoper je rođen u Francuskoj i nastupao je za sve omladinske selekcije Trikolora, ali šansu za nastup u A timu još ne dobija.

Selektor Francuske Didier Deschamps nije ga pozvao ni na širi spisak fudbalera za odlazak na Mundijal u Rusiji i čini se kako je to bio ključan trenutak u njegovim namjerama da promijeni reprezentaciju.

S obzirom na to da je porijeklom Bask i da pored francuskog ima i državljanstvo Španije, odlučio je da u budućnosti nastupa za Crvenu furiju i ne želi više čekati da ga se Deschamps sjeti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Navodno je ovaj sjajni fudbaler veoma blizu ove odluke i njega ćemo u budućnosti gledati u dresu reprezentacije Španije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.