Urugvaj krije startnu postavu, snimci Cavanija na treningu ne obećavaju

Da li će sjajni napadač biti spreman za Trikolore?

Urugvaj krije startnu postavu, snimci Cavanija na treningu ne obećavaju

Danas će na stadionu u Nižnji Novgorodu četvrtfinalnu rundu Mundijala svojim duelom otvoriti selekcije Urugvaja i Francuske.

Deschamps nema problema sa povrijeđenim igračima pred današnji susret, ali sa druge strane Tabarez najvjerovatnije neće moći računati na svoju zvijedzu - Edinsona Cavanija.

Cavani je u osmini finala protiv Portugala postigao dva gola, ali i zaradio povredu lista zbog koje je morao napustiti ovaj susret desetak minuta prije kraja.

Selektor Oscar Tabarez je na press konfrenciji pred sudar sa Trikolorima odbio otkriti da li se Edinson Cavani oporavio od povrede lista i da li će se naći u startnoj postavi. Ipak, sjajni napadač je snimljen kako trenira odvojeno od ekipe, pa je sada već jasno da se on neće naći u startnih 11, a pitanje je i da li će uopšte konkurisati za meč.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, dobre vijesti za Urugvaj su da je Cavani počeo trenirati, međutim njegovo odsustvo bi potencijalno moglo poremetiti planove Urugvajaca, a još uvijek nije jasno za kakve promjene će se Tabarez odlučiti ukoliko napadač PSG-a ne bude spreman. Naime, nije poznato da li će njegovo mjesto u napadu zauzeti Stuani ili Maxi Gomez, ili će Tabarez u sudar sa Trikolorima ući sa jednim napadače - Luisom Suarezom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi