Švedska - Engleska od 16, Rusija - Hrvatska od 20 sati

Nastavlja se drama u Rusiji: Ko će u polufinale Svjetskog prvenstva?

Endin Čaušević

Utakmicama četvrtfinala nastavlja se danas Svjetsko prvenstvo, a ljubitelji fudbala moći će pratiti okršaje Švedska-Engleska i Rusija-Hrvatska.

Mundijal u Rusiji nam je donio već mnogo iznenađujućih rezultata, a zanimljivo da su još u igri ostale samo evropske selekcije. Jučer je Francuska lakše od očekivanog sa 2:0 savladala Urugvaj, dok je još jedno iznenađenje priredila Belgija koja je pobjedom od 2:1 poslala Brazilce kući.

Drama na Svjetskom prvenstvu nastavlja se već danas kada ćemo moći uživati u još dvije utakmice četvrtfinala. Od 16 sati u Samari na Cosmos Areni igrat će Švedska i Engleska i sigurno da niko nije ni mogao očekivati da će se ove dvije selekcije sastati među osam najboljih na svijetu.

Iako je Engleska danas u ulozi favorita Šveđani su već pokazali da mogu igrati i protiv najboljih selekcija. Navijači Engleske vjeruje da će njihov tim lagano izboriti polufinale, no kao što smo već napisali senzacije na ovom izdanju Mundijala su postale svakodnevnica.

U drugom duelu dana večeras u Sochiju će domaćin Rusija ugostiti selekciju Hrvatske. Rusi su u osmini finala napravili čudo i izbacili Špance, dok se Hrvatska namučila da dođe do četvrtfinala. Iako će Rusi sigurno imati veliku podršku svojih navijača, ipak, uloga favorita u ovom meču opravdano ide selekciji Hrvatske. Utakmica u Sochiju igra se od 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.