Sutra veliko finale

Jelena Karleuša poslala poruku igračima Hrvatske: Nemojte pjevati tu pjesmu...

Endin Čaušević

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju veliko finale Svjetskog prvenstva u kojem se sutra sastaju Hrvatska i Francuska.

Mjesec dana nevjerovatnog fudbala završava sutra na veliku žalost svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu. Okršajem Hrvatske i Francuske spušta se zavjesa na ovo takmičenje, no sigurno je da nas i sutra čeka još jedna spektakularna utakmica.

SP se s dosta pažnje prati na ovim prostorima, a hrvatska selekcija je u centru pažnje širom Balkana. Pred sutrašnji meč oglasila se i srbijanska pjevačica Jelena Karleuša koja se osvrnula na to da je Novak Đoković pružio podršku Vatrenim, ali da nije bio jedini Srbin koji je to uradio.

"Zbog podrške naroda u Srbiji, Novaka, zdrave pameti i ljudskosti, nadam se da reprezentativci Hrvatske više neće pjevati pjesmu u kojoj se pominje ubijanje Srba. Dosta je bilo primitivizma, mržnje i ružne prošlosti. Sport je sport. Naši sportisti su po tom pitanju uzor svima", poručila je Karleuša.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.