Hrvati i Englezi igraju ponovo u oktobru, ali atmosfera će biti zaista tužna

Pred praznim tribinama

Hrvati i Englezi igraju ponovo u oktobru, ali atmosfera će biti zaista tužna

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske prije nekoliko dana savladala je Englesku sa 2:1 i tako se plasirala u finale Svjetskog prvenstva.

Navijači Engleske napravili su nevjerovatnu euforiju tokom Mundijala u Rusiji, ali nažalost njihov tim je svoj put završio u polufinalu, te će danas igrati za treće mjesto. Hrvatska je zasluženo došla do pobjede nakon produžetaka i tako ostvarila historijski uspjeh.

Ipak, Englezi će već za nekoliko mjeseci imati priliku da se osvete Hrvatskoj. Naime, Hrvatska i Engleska igrat će u oktobru i novembru u okviru Lige nacija. Prvi meč igra se 12. oktobra na Rujevici u Rijeci, ali već se zna da će atmosfera na tribinama biti zaista tužna.

Naime, ovaj meč će se igrati pred praznim tribinama jer je UEFA kaznila Hrvatsku zbog dešavanja iz 2015. godine, odnosno kukastog grba koji je bio icrtan na Poljudu. Novinar ESPN-a, Mark Ogden, prenosi da je UEFA tek tri godine kasnije odlučila da kazni Hrvatsku zbog "svastike". Revanš meč igra se 18. novembra u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi