Sjevernokorejanac u novom klubu

Hyon Uk So nakon odlaska iz Zrinjskog nije otišao daleko

Samir Mlaćo

Sjevernokorejanac Hyon Uk So pronašao je novi klub. Naime, So će karijeru nastaviti u susjednoj Srbiji, tačnije superligašu Zemunu, a ovog ljeta je napustio redove bh. prvaka Zrinjskog.

Prošlog ljeta je ovaj nogometaš stigao u Mostar, a nakon što se nije izborio za mjesto u početnoj jedanestorci odlučio se na posudbu u NK GOŠK, gdje je pružao veoma dobre partije, te pokazao određene kvalitete.

Upisao je 17 nastupa u Pl, te dodao jednu asistenciju. Prethodno je nastupao za April 25 SC, a zanimljiv nosio je i dres reprezentacije Sjeverne Koreje i dodao 17 nastupa uz jedan pogodak.

Zanimljivo da su u stručnom štabu Zrinjskog, ali i GOŠK-a u više navrata istakli da So nije naučio naš jezik, te ne poznaje engleski, što predstavlja veliki problem u komunikaciji sa njim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.