Dobio zanimljivu ponudu

Vrsaljko napušta Atletico Madrid i vraća se u Italiju?

Endin Čaušević

Šime Vrsaljko odigrao je nekoliko sjajnih utakmica na Svjetskom prvenstvu, te je bio jedan od najboljih igrača Hrvatske.

Hrvatska je uspjela napraviti historijski uspjeh i osvojiti srebrenu medalju, a igrači su jučer u Zagrebu spektakularno proslavili ovaj uspjeh. Sada će dobiti zaslužene odmore, ali veoma brzo se vraćaju obavezama i pripremama za narednu sezonu.

Svojim igrama Vrsaljko je privukao interes mnogih klubova i još uvijek nije jasno da li će ostati u Atletico Madrid. Italijanski mediji prenose da bi se ovaj fudbaler mogao vratiti u Seriju A jer je za njega veliki interes pokazao Inter.

Klub s Meazze spreman je platiti oko 25 miliona eura za Vrsaljka, a navodno u Atletico Madridu nemaju ništa protiv toga. Vrsaljko bi narednu sezonu proveo na posudbi, ali bi Inter bio obavezan da otkupi njegov ugovor od španskog kluba.

Ukoliko Vrsaljsko dođe u Inter neće mu se biti teško uklopiti s obzirom da već dvojica njegovih sunarodnjaka nose dres ovog kluba, to su Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.