U Hrvatskoj se slavi srebro, a Kalinić čeka veliki transfer

Transfer karijere?

U Hrvatskoj se slavi srebro, a Kalinić čeka veliki transfer

Endin Čaušević

Nikola Kalinić sigurno je jedan od najvećih pehova u svijetu fudbala jer nije uspio da bude dio historijskog rezultata selekcije Hrvatske i osvajanje srebrene medalje na Mundijalu.

Ovaj napadač bio je dio ekipe koja je otputovala na SP, ali ga je Zlatko Dalić otjerao iz ekipe nakon prve utakmice. Kalinić nije želio ući u igru protiv Nigerije, a već naredni dan bio je na putu prema Splitu. Večeras je oko 300.000 navijača priredilo igračima Hrvatske veličanstven doček, no Kalinić nije bio toga.

Kalinić je već na pripremama s ekipom Milana, no prema svemu sudeći neće još dugo biti član Rossonera. Italijanski mediji prenose da je Milan pristao prodati Kalinića koji je prije godinu dana stigao kao veliko pojačanje iz Fiorentine za 25 miliona eura, ali nije opravdao očekivanja.

Navodno, Milan je odlučio da prihvati ponudu Atletico Madrida, te će Kalinić nastaviti karijeru u dresu španskog kluba. Ugledna Marca navodi da će Kalinić otići na posudbu do kraja naredne sezone, te da će Atletico biti obavezan otkupiti njegov ugovor za 18 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Marca navodi da će Kalinić sutra doputovati na ljekarske preglede nakon čega će se ozvaničiti njegov dolazak u Atletico Madrida. No, sigurno je da bi on najradije želio da je večeras u Zagrebu, te da sa svojim saigračima iz reprezentacije slavi historijski uspjeh, no sam je kriv za konačni ishod.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi