Evorpska liga

Bh. timovi će u ponedjeljak saznati potencijalne rivale u 3. pretkolu

Edmir Škorić

Sarajevo, Zrinjski i Željezničar u ponedjeljak će saznati potencijalne rivale u trećem pretkolu Evropske lige.

Zrinjski ima realno najbolje šanse jer igra protiv Vallette s Malte, dok Sarajeva čekaju dueli s Atalantom (Italija), a Želju sa kiparskom Apollonom.

Prvi mečevi se igraju već u četvrtak, a revanši su sedam dana kasnije.

U međuvremenu će se u ponedjeljak izabrati potencijalni rivali u trećem pretkolu.

Zrinjski neće imati status nositelja, a mogući rivali su mu poraženi timovi iz ovih mečeva: Ludogorets Razgrad (BUL) – Vidi (MAĐ), CFR Cluj (RUM) – Malmö (ŠVE), BATE Borisov (BLR) – HJK Helsinki (FIN), Shkëndija (MKD) v Sheriff (MDA), Legia Warszawa (POL) – Spartak Trnava (SVK).

Žrijeb za stazu šampiona je na programu u 12:45.

Kada je u pitanju glavni žrijeb u ovu fazu takmičenja će se uključiti 13 novih ekipa i to Zenit(RUS), Olympiacos(GRE), Braga(POR), Gent(BEL), Feyenoord(HOL), Rapid Wien(AUS), Rijeka(HRV), Zorya Luhansk(UKR), İstanbul Başakşehir (TUR), Luzern(ŠVI), Sigma Olomouc(CZE), Brøndby(DEN) i U Craiova(RUM).

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovim ekipama će se pridružiti 37 pobjednika dvomeča koji će biti odigrani u međuvremenu, tačnije 26. jula i 2. augusta.

U glavnom žrijebu učestvuju Sarajevo i Željo, koji će u 14 sati saznati potencijalne protivnike u 3. pretkolu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.