Ko je veliko pojačanje Atalante 2.5 puta vrijednije od čitave ekipe Sarajeva?

Robusni Kolumbijac prije nekoliko dana stigao u Bergamo

Ko je veliko pojačanje Atalante 2.5 puta vrijednije od čitave ekipe Sarajeva?

Nakon što je eliminisalo armenski Banants Sarajevo u 2. pretkolu Lige Evrope ide na megdan velikom protivniku, italijanskoj Atalanti.

Iako ne pripada "kremi" italijanskog fudbala, Atalanta je zaigurno velikan u okvirima ove države. Klub je to koji posljednjih sezona bilježi odlične rezultata u Italiji, prije dvije sezone su bili četvrti u Seriji A, dok su prošle ipak "podbacili" i završili na sedmom mjestu koje ih je dovelo do kvalifikacija za Ligu Evrope i sudara sa Sarajevom.

Da i u novoj sezoni Atalanta misli ozbiljno govori i veliko pojačanje angažovano prije nekoliko dana - kolumbijski napadač Duvan Zapata.

Riječ je o snažnom napadaču koji se prije par mjeseci pominjao i kao potencijalna akvizicija Atletico Madrida u slučaju odlaska Griezmanna, ali je on ipak stigao u Atalantu u transferu potencijalno vrijednom 26 miliona eura.

Naime, Zapata je stigao u Bergamo na dvogodišnju posudbu iz Samprodrije vrijednu 14 miliona eura, s tim što će Atalanta po isteku iste imati pravo otkupa njegovog ugovora za dodatnih 12 miliona eura.

Iako je bio skeptičan zamijeniti Sampdoriju Atalantom, po njegovim izjavama se da zaključiti da se ipak nije pokajao, a za novi klub je debitovao u prijateljskom susretu prije nekoliko dana i odmah postigao gol.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, 27-godišnji Zapada je već odavno u Seriji A, pošto je u svojoj dosadašnjoj karijeri branio boje Napolija, Udinesea i Sampdorije, dok je prije toga nastupao za CD Americu u domovini i Estudiantes u Argentini. Prošle sezone je u elitnom rangu italijanskog fudbala odigrao 31 utakmicu, te je postigao 11 golova i upisao šest asistencija.

Jasno je da će uz najboljeg igrača ekipe "Papua" Gomeza upravo Zapata biti najveća prijetnja po gol Sarajeva u dvomeču 2. pretkola Lige Evrope, a zanimljivo je da je prema Transfermarktu vrijednost Kolumbijca 20 miliona eura, dok čitava ekipa Sarajeva prema pomenutom portalu vrijedi 7.78 miliona eura. Dakle, prema ovim podacima Zapata je 2.57 puta vrijedniji od čitave ekipe FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi