Ima ponudu iz Njemačke

Hoće li Witsel konačno zaigrati u velikom klubu?

Endin Čaušević

Belgijski reprezentativac Axel Witsel trenutno igra u Kini za Tianjin Quanjian, ali prema svemu sudeći mogao bi se ovog ljeta vratiti u Evropu.

Witsel je svojevremeno važio za jednog od najperspektivnijih mladih igrača u Evropi, ali nije uspio da ostvari puni potencijal. Belgijanac je ponukao u Standardu, a kasnije je jednu sezonu igrao u Benfici kada je oduševio sportsku javnost. Na ljeto 2012. godine mnogi evropski velikani bili su zainteresovani za njega, ali je on izabrao novac i odlazak u Zenit.

U ruskom klubu Witsel je proveo četiri sezone i odigrao 122 utakmice. Međutim, prošle godine ponovo je odlučio da je vrijeme za odlazak. Tada je bio na korak od Juventusa, no predomislio se u posljednjem trenutku kada je stigla bogata ponuda iz Kine i Witsel je ponovo izabrao novac ispred karijere u Evropi.

Međutim, za ovog 29-godišnjek veznjaka još uvijek nije kasno da se okuša u redovima nekog evropskog velikana, a na stolu ima zanimljivu ponudu iz Njemačke. Naime, veliki interes za njega je pokazala Borussija Dortmund, a čini se da ni Witsel nema ništa protiv povratka u Evropu.

Kako piše Bild, Dortmund je već u kontaktu s Witselom, ali i Tianjinom s kojim pregovaraju oko visine obeštećenja. U Dortmundu žele da se sve završi u narednih nekoliko dana i spremni su platiti oko 20 miliona eura za reprezentativca Belgije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.