Guardiola: Zabrinut sam i nije mi jasno zašto sudije ne rade svoj posao

Gruba igra Dortmunda

Guardiola: Zabrinut sam i nije mi jasno zašto sudije ne rade svoj posao

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja u prvoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu poraženi su od Borussije Dormund s minimalnih 1:0.

Građani se nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će odraditi veći dio priprema za novu sezonu iako još uvijek nisu kompletirani što se tiče igračkog kadra jer se veliki broj igrača još uvijek nalazi na odmoru. City je poražen sa 1:0 od Dortmunda, a Pep Guadiola nije bio zadovoljan igrom njemačke ekipe.

Guardiola je nakon ove utakmice izjavio da ga zabrinjava gruba igra Dortmunda u prijateljskoj utakmici, ali općenito takav način igre ekipa koje igraju sa Cityjem utakmice bez ikakvog rezultatskog značaja.

"Zabrinut sam zbog takvog načina igre. Pokušali smo igrati, ali su bili previše grubi. Zbog toga postoji sudija na terenu da odradi svoj posao, ali i on je zakazao. Takva gruba igra nikome ne treba. Nema potrebe da u pripremnom dijelu ostanemo bez igrača zbog povreda u prijateljskim utakmicama. Pa, to je smiješno", rekao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi