Sjajna igra Veleža i pobjeda u finalu

Rođenima sva priznanja u Hrasnici

Samir Mlaćo, foto: A. Balić

U finalu turnira u Hrasnici danas su snage odmjerili federalni prvoligaši FK Velež i FK Igman. Rođeni su slavili sa 3:0 te na kraju osvojili pobjednički trofej.

Igman je prvi zaprijetio preko člana Veleža koji se nalazi na posudbu u ovom klubu Rodriga. Na drugoj strani šutirao je Behram, no Kolak sigurno. Mreže se u prvom poluvremenu nisu tresle.

Velež je poveo u 53. minuti kada Behram sjajno šutira i pogađa mrežu Igmana. U 68. minuti bilo je 2:0. Vehabović pronalazi Mujezinovića, a ovaj matira golmana gostiju.

U 72. minuti Igman je ostao sa deset igrača. Zbog udaranja Ovčine isključenje je zaradio Lukomirak. Do kraja meča viđen je još jedan pogodak. Ćosić asistira za danas sjajnog Vehabovića i to je 3:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mehmed Ćosić (FK Velež), najbolji golman je Adnan Bobić (FK Velež), a najbolji strijelac turnira Edo Vehabović (FK Velež).

Turnir u Hrasnici:

FK Velež - FK Igman 3:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Bobić, Dario, Zvonić, Kuduzović, Mešanović, Ćosić, Behram, Lucas, Mujezinović, Ovčina, Fajić.

FK Igman: Kolak, Lukomirak, Đurić, Savinović, Mehić, Aljetić, Rodrigo, Handžić, Kašić, Oglečevac, Klarić

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.