Prijateljski meč

Spektakl u Charlotteu: Pulišić presudio Liverpoolu

Fudbaleri Borussije Dortmund porazili su večeras Liverpool sa 3:1 u prijateljskom meču u sklopu priprema za novu sezonu.

Kao što se to i znalo, Jurgen Klopp i Lucian Favre su izveli kombinovane sastave u ovom pripremnom meču koji je igran u američkom Charlotteu, a na kraju se bolje snašla njemačka ekipa.

Liverpool je poveo u 25. minuti pogotkom Van Dijka, da bi se u drugom poluvremenu stvari okrenule. Oba trenera su izvršila mnogo izmjena početkom drugog poluvremena, a Dortmund je tek u posljednjim minutama uspio da okrene rezultat u svoju korist.

Prvo je Pulišić sa penala pogodio za 1:1, da bi minut pred kraj isti igrač nakon asistencije Schmelzera pogodio za 2:1. Konačan rezultat je postavio Larsen u trećem minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.