Hoće li Witsel konačno zaigrati u velikom klubu?

Ima ponudu iz Njemačke

Hoće li Witsel konačno zaigrati u velikom klubu?

E. Čaušević

Belgijski reprezentativac Axel Witsel trenutno igra u Kini za Tianjin Quanjian, ali prema svemu sudeći mogao bi se ovog ljeta vratiti u Evropu.

Witsel je svojevremeno važio za jednog od najperspektivnijih mladih igrača u Evropi, ali nije uspio da ostvari puni potencijal. Belgijanac je ponukao u Standardu, a kasnije je jednu sezonu igrao u Benfici kada je oduševio sportsku javnost. Na ljeto 2012. godine mnogi evropski velikani bili su zainteresovani za njega, ali je on izabrao novac i odlazak u Zenit.

U ruskom klubu Witsel je proveo četiri sezone i odigrao 122 utakmice. Međutim, prošle godine ponovo je odlučio da je vrijeme za odlazak. Tada je bio na korak od Juventusa, no predomislio se u posljednjem trenutku kada je stigla bogata ponuda iz Kine i Witsel je ponovo izabrao novac ispred karijere u Evropi.

Međutim, za ovog 29-godišnjek veznjaka još uvijek nije kasno da se okuša u redovima nekog evropskog velikana, a na stolu ima zanimljivu ponudu iz Njemačke. Naime, veliki interes za njega je pokazala Borussija Dortmund, a čini se da ni Witsel nema ništa protiv povratka u Evropu.

Kako piše Bild, Dortmund je već u kontaktu s Witselom, ali i Tianjinom s kojim pregovaraju oko visine obeštećenja. U Dortmundu žele da se sve završi u narednih nekoliko dana i spremni su platiti oko 20 miliona eura za reprezentativca Belgije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi