Foto: Twitter/Porto

Mbemba potpisao ugovor na četiri godine

Porto se pojačao iz Newcastlea

Chencel Mbemba je u Newcastle stigao 2015. godine za oko 12 miliona eura, a sada su ga Svrake za duplo manji iznos prodale Portu.

Mbemba je u Newcastle stigao kao velika nada, ipak za ovog 23-godišnjaka je ponestalo mjesta u ekipi koju sa klupe vodi Rafa Benitez, pa su ga Svrake odlučile prodati.

Ovaj štoper iz Konga je danas i zvanično postao fudbaler Porta koji je za njegove usluge izdvojio oko šest miliona eura, a Mbemba je sa novim klubom potpisao ugovor na četiri godine.

"Pružit ću sve od sebe u dresu Porta. Veoma sam sretan. Svi znaju za Porto, to je veliki klub. Sjećam se da sam još u Africi gledao kako Porto osvaja Ligu prvaka i sjećam se velikih igrača koji su ovdje igrali. Veoma sam sretan što sam potpisao za Porto", izjavio je Mbemba na zvaničnom predstavljanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.