Poznat raspored La Lige

El Clasico u novoj sezoni ćemo gledati ranije nego inače

Endin Čaušević

Nova sezona u španskoj La Ligi počinje 18. avgusta, a titulu će braniti ekipa Barcelone. 

Danas je objavljen raspored utakmica za novu sezonu, a aktuelni prvak Barcelona u prvom kolu na svom stadionu dočekuje Deportivo Alaves, dok će Real Madrid pred svojim navijačima igrati protiv Getafea.

Naravno, u prvom planu je El Clasico koji ćemo ove godine nakon devet sezona prvi put gledati bez Cristiana Ronalda. Obično se El Clasico igrao krajem decembra i aprila, ali ovaj put ćemo okršaj Barcelone i Real Madrida gledati ranije nego inače.

Prva utakmica igra se na Camp Nou 18. oktobra ove godine kada će Barca ugostiti Real, a drugi meč u La Ligi igrat će se u Madridu na Santiago Bernabeu trećeg marta naredne godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.