Valverde ljut na čelnike Barcelone zbog Paulinha

Nije želio da ga prodaju

Valverde ljut na čelnike Barcelone zbog Paulinha

Endin Čaušević

Brazilski reprezentativac Paulinho napustio je nedavno Barcelonu nakon samo  jedne sezone i odlučio je da se vrati u Kinu.

Paulinho je prošlog ljeta u Barcu stigao iz GZ Evergrandea i mnogi su vjerovali da je to veliki promašaj katalonskog kluba. Ipak, brazilski veznjak je odigrao veoma dobru sezonu i pokazao se kao pravo pojačanje za Barcelonu. No, nakon Mundijala navijači Barce su bili iznenađeni kada je potvrđeno da se Paulinho vraća u kineski klub.

Barcelona ga je poslala po jednogodišnju posudbu, ali će GZ Evergrande nakon toga morati otkupiti njegov ugovor za 50 miliona eura. Međutim, ono što mnogi nisu znali jeste da je trener katalonskog kluba Ernesto Valverde izričito bio protiv toga da klub proda Paulinha.

Valverde je jasno poručio da želi da Paulinho ostane u ekipi jer je važan dio njegovog tima, ali ga čelnici kluba nisu poslušali. Ugledna Marca prenosi da je Valverde ljud na Pepa Seguru i Josepa Mariju Bartomeua koji su najveći "krivci" što je Paulinho nakon samo godinu dana napustio klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi