Hrvatski napadač u potrazi za novim klubom

Imaće sedam dana da pokaže šta zna

Ivan Lendrić na probi u škotskom premierligašu

Midhat Šljivak

Nekadašnji napadač Željezničara Ivan Lendrić još uvijek je bez kluba.

Nakon što je okončao saradnju sa francuskim Lensom, 26-godišnji napadač je aktivno trenirao sa Željom, a menadžeri su bili u konstantnoj potrazi za novim klubom.

Karijeru bi 26-godišnji fudbaler mogao nastaviti u Škotskoj. Lendrić se nalazi na probnom radu u ekipi Hiberniana, gdje će se pokušati izboriti za ugovor.

Menadžer Neil Lennon hitno treba nove napadačke opcije. Trenutno raspolaže samo sa Florianom Kamberijem i Olijem Shawom i pojačanja su neophodna.

Njegove probleme možda riješi Lendrić. Nekadašnji igrač Željezničara stigao je u Edinburgh gdje će boraviti na sedmodnevnoj probi nakon čega će Lennon odlučiti o njegovoj sudbini.

Hibernian ove sezone Škotsku predstavlja u Evropskoj ligi. U prvom kolu lagano su izbacili Runavik sa Farskih Ostrva, a već sutra igraju protiv grčkog Asterasa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.