Foto: FSS

"Mi imamo pare da im damo, ali..."

Vučić spremio milione: Renoviraju se stari i gradi novi nacionalni stadion?

Priča o nacionalnom stadionu u Srbiji živi već neko vrijeme, a sada je predsjednik ove zemlje Aleksandar Vučić poručio da bi izgradnja istog trebala početi već u septembru ove godine.

Vučić je o novom nacionalnom stadionu govorio nakon polaganja kamena temeljca za jednu fabriku u Poslovno-industrijskoj zoni Preljina, a tom prilikom je poručio:

"Brzo ćemo da ga uradimo. Biće ljepotica, biće jedan do najljepših evropskih stadiona... Izgradnja će nas koštati najmanje 200, ako ne i 250 miliona eura", izjavio je Vučić, prenosi B92.

"Naša reprezentacija će imati uslove za igru i treninge, a gledaoci za uživanje. Moći ćemo da organizujemo utakmice Lige Evrope i Lige prvaka", istakao je predsjednik Srbije, pa poručio da se sprema i ozbiljno renoviranje nekih starih fudbalskih zdanja u ovoj državi:

"Imamo spremnih 35 miliona da uložimo u sređivanje stadiona Crvene zvezde, Partizana, stadiona u Novom Sadu i Nišu. Problem je, međutim, što mi imamo novac da im damo, ali oni nemaju projekte i sada ih čekamo."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.