Zvezda pregazila Sudovu, Sablićev Sheriff poražen u Makedoniji
Foto. StarSport

Drugo pretkolo Lige prvaka

Zvezda pregazila Sudovu, Sablićev Sheriff poražen u Makedoniji

Fudbaleri Crvene Zvezde večeras su na Marakani porazili litvansku Sudovu sa visokih 3:0 i na taj način došli na korak od plasmana u treće pretkolo Lige šampiona. 

Crveno-bijeli su poveli u 23. minuti golom Ebecilija, a samo 12 minuta kasnije Radonjić je povećao prednost beogradske ekipe.

U nastavku susreta Zvezda je postigla još jedan gol i na taj način stekla ogromne šanse za prolaz u drugi krug. Strijelac fantastičnog gola sa oko 20-ak metara je bio Radonjić.

Osim Zvezde pobijedila je i makedonska Shkendija. Makedonci su slavili protiv moldavskog Sheriffa iz Tiraspola sa 1:0 golom Ibraimija iz prvog poluvremena. Podsjetimo da moldavsku ekipu sa klupe predvodi nekadašnji trener Širokog Brijega Goran Sablić.

Do kraja dana ostalo je još da se završi susret između poljske Legije i slovačke ekipe Spartak Trnava koja je izbacila u prvom kolu bh. predstavnika Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

hercegbih
DOKLE JE POZAR...SINOVI ODMETNUTI...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi