Sjajni defanzivac

I pored ponude iz Kazahstana: Barišić ostaje Plemić

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

Aktuelni prvak naše zemlje Zrinjski na najbolji mogući način otvorio je novu sezonu u Premijer ligi.

Plemići su savladali na Tušnju Slobodu sa minimalnih 1:0, a sjajnu partiju pružio je Hrvoje Barišić, stub odbrane u timu Ante Miše.

Barišić je po vokaciji zadnji vezni, ali već par godina sjajno igra na poziciji stopera, a krasi ga tehnika i mirnoća koja se baš ne viđa često kod igrača na ovoj poziciji u našem elitnom rangu.

Navijači Zrinjskog svjesni su kolika je važnost Barišića u njihovom timu, a prije par dana u Zrinjski je stigla ponuda iz Kazahstana za ovog nogometaša, međutim ista nije zadovoljila Mostarce i bar za sada ovaj 27-godišnjak ostaje u Mostaru.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je i za NK Mosor, NK Dugopolje, RNK Split, Slaven Belupo i NK Vitez. Ugovor sa Zrinjskim ima još godinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.