Ponajbolji igrač 'bilih' promijenio sredinu

Hajduk službeno potvrdio: Radošević seli u novi klub

Ono što se u susjedstvu prethodnih dana najavljivalo, sada je dobilo službenu potvrdu - Josip Radošević više nije igrač Hajduka.

Radošević koji je svojevremeno bio i hrvatski reprezentativac odlučio je po drugi put napustiti Poljud i karijeru nastaviti u inozemstvu, a klub za koji će nastupati u narednom periodu je Brondby.

To je Hajduk potvrdio danas i na svojoj zvaničnoj stranici, a za transfer Splićani su dobili 800.000 eura, te 20 posto od sljedećeg transfera. S druge strane, Radoševiću je pripalo 200.000 eura jer se transfer dijeli 80:20.

Prodaja Radoševića i nije iznenađujuća, budući da se u Hajduku već neko vrijeme pokušava riješiti problem previsokih ugovora, a upravo je ovaj dokapiten bio jedan od onih s najvećim primanjima.

Računa se kako će Radošević u novoj sredini zarađivati približno 450.000 eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U dosadašnjoj karijeri Radošević je, podsjetimo, pored Hajduka još bio član Napolija, Red Bull Salzburga i Eibara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.