Navodno bi mogao u Liverpool

Pulišić odbio produžiti s Borussijom, sada je spreman da ide, ali gdje?

Edmir Škorić

Talentovani američki nogometaš hrvatskog porijekla, Christian Pulišić, odbija da produži ugovor s Borussijom Dortmund.

Pulišić je jedan od najperspektivnijih nogometaša u Evropi, a kako je odbio potpisati novi ugovor s Milionerima, tako je postao izuzetno tražen. Borussia ne želi da ga pusti za manje od 70 miliona eura, a njemački Sky i Bild javljaju da se za igrača zanimaju Liverpool i Chelsea.

Također, pisalo se da i Real Madrid želi da dovede 19-godišnjeg krilnog nogometaša, ali jednom klubu se daje najveća prednost.

Naravno, radi se o Liverpoolu kojeg vodi bivši trener BVB-a Jurgen Klopp i čovjek koji izvrsno poznaje Pulišića. Ne bi ni navijači na Anfieldu imali ništa protiv još jednog sjajnog igrača u svom timu, ali ostaje da se vidi mogu li vlasnici izdvojiti taj novac za mladog igrača.

U predsezoni je već zabio dva gola na tri meča i nagovijestio još jednu dobru sezonu, no upitno je hoće li to biti u Bundesligi ili Premier ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.