Pulišiću nisu dali nagradu za igrača utakmice jer je - maloljetan!

Pravila se moraju poštovati

Pulišiću nisu dali nagradu za igrača utakmice jer je - maloljetan!

Edmir Škorić

Christian Pulišić je odigrao sjajan meč i zabio je dva gola u Charlotteu (SAD) u pobjedi Borussije nad Liverpoolom (3:1).

Još jednom se pokazalo da Borussija ima blago u svojim redovima, odnosno mnoštvo talentovanih igrača, a nakon pobjede nad Cityjem, dortmundski sastav slavio je i protiv Liverpoola.

Pulišić je s dva gola predvodio "milionere" i dobio je na kraju epitet igrača utakmice, ali nagradu za najboljeg igrača nije jer je - maloljetan.

Naime, sponzor nagrade bio je Heineken, a po pravilima SAD-a igrač mlađi od 21 godine ne može dolaziti u dodir s alkoholom, zbog čega je 19-godišnjem Pulišiću uskraćeno pravo na nagradu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju je odlučeno da nagradu dobije stoper Redsa Virgil van Dijk, koji je postigao jedini gol za svoj tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi