Plemići slavili

Kozić briljirao na golu GOŠK-a, ali poraz od Zrinjskog se nije mogao izbjeći

Midhat Šljivak

Zrinjski je u 2. kolu Premijer lige Pod Bijelim brijegom savladao GOŠK iz Gabele sa 3:1.

Plemići su nakon 20 minuta igre u ovom meču pokazali više nego u nastupima protiv Slobode i Vallette.

Krenulo je Zrinjski ofanzivno od samog početka i već u 14. minuti stiže do vodstva. Filipovićev udarac je odlično odbranio Kozić, ovaj igrač je potom izveo korner, a na pravom mjestu je Edin Rustemović koji pogađa za 1:0.

Nije domaći tim stao nakon vodećeg gola već su krenuli i po drugi gol, a do njega su došli u 20. minuti. Lijepu akciju završava Miloš Filipović za sigurnih 2:0.

Zrinjski je potom malo stao na kočnicu. Očigledno zadovoljni rezutatom su se povukli i do kraja prvog dijela većih uzbuđenja nije bilo. GOŠK je jedino u posljednjem minuti prijetio preko Kulovića, ali je Soldo na mjestu i na odmor se otišlo vodstvom od 2:0.

Nakon deset minuta igre u nastavku domaći stižu i do trećeg gola. Novu odličnu akciju završava Aćimović za prednost od 3:0.

Imao je tim Ante Miše još nekoliko  jako dobrih šansi u tim trenucima. Nisu davali predaha odbrani Gabeljana, ali je sjajni Kozić fantastično branio i spašavao je svoj tim prave katastrofe.

Uspio je GOŠK u 78. minuti da iskoristi jednu od rijetkih šansi.  Vedin Kulović je sjajno primio loptu i zatim matira Soldu za 3:1.

Do kraja GOŠK propušta nekoliko odličnih šansi. Ramić je imao dvije zaista odlične šanse, ali se i Soldo istakao. Ostalo je 3:1 za Zrinjski koji je tako u novu sezonu ušao sa maksimalnih šest bodova iz dva odigrana kola.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Zrinjski - GOŠK 3:1 (Rustemović 14', Filipović 20', Aćimović 55', Kulović 78')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Soldo, Barišić, Čirjak, Aćimović, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Kadušić.

GOŠK: Kozić, Čolić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Anković, Kulović, Đajić, Raguž, Hasanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.