Novi ispiti za Želju, Sarajevo i Zrinjski: Hoće li proći neugodne prepreke pred Evropu?

U nedjelju tri meča 2. kola Premijer lige

Novi ispiti za Želju, Sarajevo i Zrinjski: Hoće li proći neugodne prepreke pred Evropu?

Edmir Škorić

U nedjelju se igraju još tri susreta drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U subotu smo vidjeli tri remija u Ugljeviku, Krupi i na Tušnju i eto zanimljivo da nijedan tim nije ostvario pobjedu. Remizirali su Krupa i Široki 2:2, u Tuzli je bilo ništa-ništa u meču Tuzla City i Radnika, a u Ugljeviku je Zvijezda 09 odigrala 1:1 sa Slobodom.

Sada su na red došli mečevi ekipa koje se s pravom smatraju glavnim favoritima za osvajanje titule. Program počinje susretom Sarajeva i Mladosti od 18:30 sati na stadionu Koševu.

Bordo tim je porazom u Bijeljini loše otvorio šampionat, ali remi u Reggio Emiliji protiv Atalante (2:2) u 2. pretkolu Evropske lige je nevjerovatno dostignuće i za očekivati je da večeras publika dođe podržati izabranike Husrefa Musemića, koji već u četvrtak na istom stadionu dočekuju Atalantu u pokušaju da do kraja ispišu historiju.

"Fokus je na utakmici protiv Mladosti. Prvu smo kiksali, sve osim pobjede bi bio jako loš rezultat. Biće izmjena u timu, što zbog umora, što zbog nekih drugih stvari, a na kraju ćemo vidjeti kako će to sve izgledati. Pokušavmo da što više igrača koristimo, da im damo šansu, ali i da oni daju doprinos u rezultatima Sarajeva", istakao je Musemić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Za razliku od Sarajeva, Mladost je u prvom kolu ostala neporažena, ali je pred svojim navijačima osvojila samo bod protiv Zvijezde 09 u Doboju kod Kaknja.

Zrinjski će u 20 sati u Mostaru biti domaćin GOŠK-u i Plemići moraju da se trgnu, s obzirom na to da su ispali od Spartak Trnave, pa odigrali tek 1:1 s Vallettom s Malte, mada su u odbranu titule krenuli sjajno - minimalnom pobjedom nad Slobodom na Tušnju.

S druge strane, GOŠK ima jako težak raspored, pošto nakon poraza od Želje gostuje aktuelnom prvaku, a onda slijedi meč sa Zvijezdom 09. U timu iz Gabele žele što prije doći do prvih bodova, a bez sumnje će gostovanje u Mostaru biti pakleno i nimalo lako.

Navijači Zrinjskog nisu zadovoljni kako klub vodi Ante Miše i definitivno Plemićima nedostaje onog prošlosezonskog žara, ali početak je sezone, a također treba naglasiti još jednom da je Zrinjski savladao Slobodu. Igra je ipak ono što muči navijače ovog kluba, žele konkretniji i opasniji, efikasniji Zrinjski, a hoće li ga već danas vidjeti, teško je reći.

U posljednjem meču današnjeg programa sastaju se stari rivali Čelik i Željezničar. Zeničani su porazom od Krupe otvorili sezonu, Željo je slavio u Gabeli i Plavi su svakako favorit pred današnji duel.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je već neko vrijeme u problemima, prošle sezone spasio se ispadanja zahvaljujući tome što Borac nije dobio licencu za Premijer ligu, ali ni Željo nije impresionirao na startu sezone. Otežavajuća okolnost za izabranike Slobodana Krčmarevića je ta što njegov tim u četvrtak ima žestoko gostovanje na Kipru kod Apollona u revanšu drugog pretkola Evropske lige.

Međutim, suludo je tražiti alibije, Željo je favorit, ima kvalitetniji i širi roster u ovom trenutku i sve osim pobjede sarajevskog tima bilo bi veliko iznenađenje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

one love
ooo jedan go.ooo ponovo,evropa je tu i svi vas trpaju,mali plavi drzavu nam brukaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi