Lyon želi stopera Uniteda

Stigla ponuda za Lindelofa, Mourinho nema dilemu

Edmir Škorić

Jose Mourinho planira da kupi stopera, mada ih u rosteru ima i iskusnih i potencijalnih, ali šta će biti s Victorom Lindelofom?

Mladi švedski defanzivac je prošle godine imao katastrofalnih partija i grešaka, ali Mourinho ga je doveo i stoji čvrsto iza njega, pa mu je davao podršku tokom sezone, a šta će sada biti?

Phil Jones i Eric Bailly su igrači koji trenutno imaju prednost u zadnjoj liniji, a ako dođe Maguire ili neko drugi onda bi Lindelof mogao da bude ograničen što se tiče minutaže na Old Traffordu, dok je prošle sezone stekao 29 nastupa u svim takmičenjima.

Prema pisanju francuskog L'Equipea, Lyon je zainteresovan za Lindelofa i poslao je ponudu Manchester Unitedu, no Mourinho je rekao da želi da zadrži mladog defanzivca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalac vjeruje da je nezahvalno prodati igrača kojeg je platio čak 31 milion funti iz Benfice prošlog ljeta i vjeruje da je svakako ovaj igrač zalog za budućnost.

Mourinha najviše "muči" taj još jedan stoper, mada pojačanja poput Freda, Dalota i golmana Granta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.