Nije se dugo zadržao na Grbavici

Stigla i zvanična potvrda: Krčmarević napustio Željezničar · Zvanično

Kako je SportSport.ba ranije najavio, Slobodan Krčmarević više nije trener Fudbalskog kluba Željezničar.

Željezničar je danas sazvao vanrednu press konferenciju koja je počela u 17 sati, a na njoj je Krčmarević saopštio da vijesti o odlasku.

Krčmarević je imao lošu epizodu na klupi Željezničara, a ostavku je dao samo dan nakon što je njegov tim poražen od Čelika u Zenici, što je bio, uz onaj od Apollona na Grbavici, drugi vezani poraz. Uz to Željezničar nije prikazao dobru igru i to je ono što je posebno brinulo sve navijače.

Zanimljivo, Krčmareviću je Željezničar želio ponuditi duži ugovor od jednogodišnjeg.

"Ugovor smo parafirali na godinu dana. Predsjednik Senad Misimović je želio i na duži vremenski period, ali sam smatrao da treba na godinu, a lako ćemo ga produžiti ako se kokckice slože. Užarena je ovo klupa i nekada ne zavisi sve od vas. Stoga sam ja inisitirao da bude godina", izjavio je Krčmarević neposredno nakon preuzimanja Željezničara, u kojem se na kraju nije zadržao ni dva mjeseca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.