Sarajevo rutinski, Željo razočarao, Zrinjski jedini stopostotan

Premijer liga, 2. kolo

Sarajevo rutinski, Željo razočarao, Zrinjski jedini stopostotan

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrani su susreti 2. kola Premijer lige nakon kojeg maksimalan učinak ima samo aktuleni prvak naše zemlje mostarski Zrinjski.

Raštimani orkestar Slobodana Krčmarevića

Derbi kola u Zenici su na Bilinom polju u pravoj fudbalskoj atmosferi odigrali Čelik i Željezničar.

Dobro ispunjene tribine stadiona Bilino polje uljepšale su sinmoćnji susret u kojem je Čelik sasvim zasluženo savladao papirnatog favorita rezultatom 1:0. Plavi s Grbavice još jednom su razočarali svoje navijače. Nakon što su samo prije nekoliko dana u prvom susretu 2. pretkola Evropa lige na Grbavici pali bez ispaljenog metka u duelu sa Apollonom, u Zenici se desilo isto.

Dobro motivisani domaćini "namirisali su krv", iskoristili su sve slabosti Krčmarevićevog raštimanog orkestra i na kraju su i više nego zasluženo slavili. Zeničani su tako stigli do prvih bodova u novoj sezoni te su najavili neke bolje dane, dok s druge strane u Željezničaru ništa novo. Novi trener, novi igrači i velika euforija koja splasne nakon prvog ozbiljnijeg ispita.

Furiozno Sarajevo i rutinska pobjeda Plemića

Do prve pobjede i to na furiozan način stigli su fudbaleri Sarajeva. Na krilima veličanstvenog remija u Atalanti, izabranici Husrefa Musemića na Koševu su "razmontirali" Mladost. Slavili su sa 4:0, a ponovo je šef struke Bordo tima priliku pružio i mladim igračima poniklim u Sarajevu koji su mu na ukazano povjerenje odgovorili na najbolji način.

Aktuelni bosanskohercegovački prvak nije imao problema u duelu sa GOŠK-om. Plemići su slavili rezultatom 3:1, te su tako nakon dva kola jedina ekipa sa stopostotnim učinkom i ako se po juttru dan poznaje, ponovo će biti najozbiljniji kandidat za titulu.

Ljepotica u Krupi, antifudbal na Tušnju i podjela bodova u Ugljeviku

Zanimljivo je bilo u duelu Krupe i Širokog Brijega (2:2). Na ovom susretu viđeno je sve ono zbog čega je fudbal zapravo najvažnija sporedna stvar na svijetu. Četiri pogotka, rezultatski preokreti, mnogo dobrih poteza, a na kraju su akteri podijelili bodove. Mrlju na ovaj meč bacila je loša sudijska odluka u samom finišu meča kada je na asistenciju pomoćnog sudije glavni poništio regularan pogodak Krupi.

Najlošiji meč odigrali su na Tušnju domaća Sloga i Radnik iz Bijeljine. U 90 minuta ništa značajno se nije desilo, pa 0:0 je i najrealniji ishod ovog meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Ugljeviku su domaća Zvijezda 09 i Sloboda podijelili bodove. Domaći su poveli, no Sloboda je uspjela poravnati za prvi bod u sezoni. Sloboda je nakon izjednačujućeg pogotka imala više od igre, no nije uspjela iskoristiti slabosti domaće ekipe.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi