Poljak je tu nemoćan

Riječi Kovača se neće svidjeti Lewandowskom

Posljednjih se sedmica uveliko nagađa o sudbini Roberta Lewandowskog.

Poljski napadač trenutno važi za jednog od najcjenjenijih napadača na svijetu, a nakon što je s Bayernom osvojio brojne trofeje, odlučio je da napusti Allianz Arenu i okuša se izvan Bundeslige.

Ipak, problemi na relaciji 'Bayern - Lewandowski' i dalje traju. Lewandowski ima ugovor s Bayernom do 2021. godine i za eventualni transfer treba blagoslov kluba, međutim Bavarci nemaju namjeru riješiti se svog najboljeg igrača. Jasnu poruku Lewandowskom poslao je i trener Niko Kovač.

"Nema ništa novo vezano za Lewandowskog. Jasno je da on neće napustiti klub, jer je vrhunski napadač i ne želimo ostati bez njega", kazao je Kovač, pa dodao:

"Nije tajna ni da Lewandowski koketira s odlaskom iz kluba. No, jedno je što on želi, a drugo je što mi želimo s njim. Ima ugovor i definitivno će ostati ovdje koliko god je moguće", poručio je Kovač čije riječi će svakako naljutiti poljskog napadača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski je u Bayernu od 2014. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.