(Foto: EPA

Prijateljski dueli

Roma ima recept za Barcelonu, United bolji od Reala, Tottenham od Milana

Midhat Šljivak

Tri fantastična predsezonska meča odigrana su sinoć u Sjedinjenim Američkim Državama.

Noć su otvorili Manchester United i Real Madrid utakmicom u Miamiju, a na kraju je pobjedu odnio engleski tim trijumfom od 2:1.

Svi pogoci u ovom duelu postignuti su u prvom poluvremenu. Crveni đavoli su poveli u 18. minuti preko Alexisa Sanchza, da bi devet minuta kasnije Ander Herrera povećao prednost na 2:0.

Nadu Realu je u nadoknadi prvog dijela donio je Karim Benzema golom za 2:1, ali je ovaj rezultat na kraju bio i konačan. Debi u ovom duelu u dresu Reala imao je Vinicius Juniors.

Meč Tottenhama i Milana odlučio je jedan gol. N'Koudu je u 47. minuti pogodio za pobjedu Spurs.

Šest pogodaka viđeno je u odličnom meču Barcelone i Rome. Vučica je slavila sa 4:2 preokretom u samom finišu utakmice.

Povela je Barcelona nakon pet minuta igre golom Rafinhe, a izjednačenje rimskom timu donio je El Shaarawy u 34. minuti.

Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, da bi na samom otvaranju drugog poluvremena prvi gol u dresu Barcelone postigao Malcom za 2:1 i to protiv tima čiji je član umalo postao.

Ipak, u samom finišu meča Roma pravi veliki preokret. Od 78. do 86. minute postigli su tri gola, a redom su pogađali Florenzi, Cristante i Perotti za konačnih 4:2.

Edin Džeko je odigrao sat vremena ovog duela.

Prijateljski mečevi:

Barcelona - Roma 2:4
Manchester United - Real Madrid 2:1
Tottenham - Milan 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.