Hrvatski napadač se vraća u Premijer ligu

Ivan Lendrić između Zrinjskog i Željezničara · Saznajemo

Hrvatski napadač Ivan Lendrić pred povratkom je u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, saznaje SportSport.ba.

Lendrić, koji je u dva navrata bio prvi strijelac našeg prvenstva, na stolu ima ponude Zrinjskog i Željezničara. Prema našim saznanjima, trenutno je bliži potpisu za Zrinjski.

U karijeri je Lendrić već nastupao za oba tima i, zanimljivo, jednom je bio prvi topnik lige kao fudbaler Zrinjskog, a drugi put u dresu Želje.

Lendrić iza sebe ima sezonu za zaborav u francuskom drugoligašu Lensu. Pokušao se nametnuti i u škotskom Hibernianu ali tamo nije prošao probu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivan Lendrić je tokom ljetne pauze nekoliko dana i trenirao sa Željezničarom, uživo je gledao i utakmicu protiv Narve Trans i sve je izgledalo kao da će se vratiti na Grbavicu. Sada je, navodno, vrlo blizu postizanja dogovora sa Zrinjskim, najvećim rivalom Željezničara u borbi za trofeje proteklih nekoliko godina.

Više informacija trebalo bi biti poznato uskoro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.