“Zrinjski je kvalitetan protivnik, ali vjerujemo u prolazak”

Rowen Muscat u razgovoru za SportSport.ba

“Zrinjski je kvalitetan protivnik, ali vjerujemo u prolazak”

Rowen Muscat, ime je borbenog Maltežanina i neizostavnog člana veznog reda tamošnjeg prvaka Valette koja se u drugoj kvalifikacijskoj rundi suprotstavlja našem prvaku Zrinjskom. 

Nekadašnji član Birkirkare, mađarskog Dunaujvarosa, te talijanske Pavie u Valetti je od prošle godine i radi se o vrlo čvrstom, temperamentnom momku koji je na stadionu pod Bijelim Brijegom svojom trkom, sjajnom defanzivom Mostarcima nanio dosta problema i sigurno će i u uzvratu koji se za dva dana igra u malteškoj prijestolnici biti jedna od najvećih uzdanica svog tima.

Ovaj nogometaš nastupio je i osam puta za nacionalni tim svoje zemlje, a nakon prvog meča sa Zrinjskim, dospio je u žižu javnosti kada se kroz domaće medije viralno proširila njegova navodna izjava da ne može shvatiti kako je tim loš kao Zrinjski uopšte dospio u kvalifikacije za Ligu Evrope. Međutim, negativan komentar o Zrinjskom bio je izmišljen, a Rowen Muscat za SportSport.ba govori o mostarskom rivalu, fudbalu na Malti i očekivanjima pred revanš susret drugog pretkola Evropa lige.

“Bio sam razočaran čitajući članke koji su potpuna izmišljotina. Nikad nisam na taj način komentarisao ekipu i igru Zrnjskog. Upravo suprotno, imam veliko poštovanje prema našem sutrašnjem protivniku.”, počeo je Muscat svoj razgovor za SportSport.ba.

“Prva utakmica je bila teška, jer je Zrinjski veoma dobar tim sa kvalitetnim pojedincima, ali mislim da smo mi bili vrlo dobro posloženi na terenu i uspjeli smo neutralisati većinu njihovih napada.”

Protivnici bh. timova u početnim rundama kvalifikacija za evropska talmičenja u više navrata stizali su sa Malte. Redovno potcjenjeni od strane bh. javnosti, ovi klubovi smatrani su za laganu stepenicu koju bez znoja treba preskočiti. Međutim, stvari se mijenjaju, fudbal na ovom mediteranskom otoku napreduje i pogotovo nakon sureta odigranog u Mostaru, sutrašnji domaćin ima razloga da očekuje pozitivan rezultat.

“Napredak u narednu fazu takmičenja, bio bi veliki uspjeh i za klub i za nas igrače. U svakom susretu dajemo sve od sebe i uvijek pokušavamo postići što bolji rezultat. Uvijek morate postaviti očekivanja visoko i vjerovati u sebe i uspjeh neće izostati.”

U Mostaru je Zrinjski bio favorit, međutim nakon prvog susreta jasno je da se Maltežani neće lako predati. Igraće se na plastičnoj travi i pod Bijelim Brijegom se pribojavaju da bi upravo to mogla biti prevaga za domaćine.

“Zrinjski će na papiru uvijek biti favorit, ali to i jeste ljepota ovog takmičenja. Igramo utakmicu u gostima i utakmicu kod kuće i nekad podrška i domaći teren mogu napraviti veliku razliku.”, optimističan je Rowen Muscat pred revanš susret. “Tačno je da igramo na vještačkom terenu, ali i mi svoje redovne utakmice igramo na pravoj travi tako da će podloga uticati na igru oba tima.”

O značaju ovog dvomeča za obje ekipe svjedoči i sukob među igračima na poluvremenu kada su igrače Vallette i Zrinjskog morali rastavljati zaštitari. Sasvim sigurno da takmičarskog naboja neće nedostajati ni u narednom susretu, ali Muscat ne smatra da je ostalo neke “zle krvi” nakon prvog meča.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

“Bio je to samo nesporazum tokom utakmice, ali to se dešava što je i normalno imajući u vidu pritisak i značaj utakmice”, završio je Muscat.


Ovim putem redakcija portala SportSport.ba izvinjava se igraču i čitaocima na prenesenoj netačnoj izjavi Rowena Muscata nakon prvoh susreta u Mostaru.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
I mi vjerujemo isto.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi