Mediji nakon pobjede Atalante

Italijani su ovo očekivali: Bio je to samo lagani trening!

Midhat Šljivak

Atalanta je večeras deklasirala Sarajevo na Koševu sa uvjerljivih 8:0.

Tim iz Bergama očitao je lekciju iz fudbala bh. timu i na kraju sasvim zasluženo i očekivano prošao u narednu fazu takmičenja.

Na terenu je večeras postojao samo jedan tim. Gotovo sve što su šutnuli na gol igrači Atalante ušlo je u gol, ali i fudbaleri Sarajeva su bili potpuno izgubljeni.

Italijanski mediji nisu previše pažnje davali utakmici na Koševu. Svi sportski mediji su objavili izvještaj utakmice i za njih je lagan prolaz Atalante bio sasvim očekivan.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Od poznatijih medija Corriere dello Sport je pobjedu na Koševu vidio kao "Show Barrowa i Gomeza", dok je većina ostalih medija imala "normalne" naslove u kojima su saopštili rezultat.

"Najkritičniji" prema bh. timu bio je SportMediaSet koji je pobjedu okarakterisao lagani trening.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.