Trener Atalante zaustavio fudbalere u namjeri

Gasperini pokazao da je gospodin: Mi to ne radimo!

Atalanta je večeras pregazila Sarajevo rezultatom 8:0, ali nakon utakmice se kao najveći gospodin pokazao trener tima iz Bergama Gian Piero Gasperini.

Trener Atalante Gasperini nakon meča otišao je da spriječi svoje igrače da se slikaju pored semafora, iako su oni naumili da ovjekovječe taj momenat.

"Mi uvijek poštujemo protivnika. Igrači sigurno nisu htjeli da uvrijede domaćina, ali mi to ne radimo", jasan je bio Gasperini, koji je za svoj potez zaslužio respekt.

"Nijedan rezultat nije realan iz ove dvije utakmice. Ni onaj 2:2, ni ovaj. Sarajevo se u prvom duelu dobro branilo i bilo su mentalno jaki. Sad su nakon drugog gola pali psihički i to je bio uzrok visokog poraza", dodao je.

Gasperini nije znao da je nanio najveći poraz jednoj bh. ekipi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ni mi nismo očekivali da će biti ovako lagano. Bili smo iznenađeni da smo brzo došli do 4:0, ali smo do kraja željeli biti ozbiljni. Mi smo psihološki imali isti pristup u tim momentima. Tamo smo imali tehničkih problema i željeli smo to popraviti. Sarajevo je imalo pun stadion i veliku podršku i tu se vidjelo da su igrači spremni".

Atalanta će u 3. pretkolu Evropske lige najvjerovatnije igrati protiv Hapoela iz Haife.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

disident7
Ni Leotar iz Trebinja, ni Brotnjo iz Citluka, ni Orasje, ni Buducnost iz Banovica, ni Modrica ni mnogi drugi provincijski klubovi nas nisu osramotili kao sto je to veceras uradilo "veliko" Sarajevo. Svaka cast ispali ste papci na Evropskom nivou, ne mogu grijesiti dusu usli ste u anale u svakom slucaju.
62 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi