Foto: FK Sarajevo

Nekadašnji napadač Sarajeva za SportSport.ba

Avdić nije birao riječi: Atalanta je televizor u boji za nas, Pavloviću je najgore · Intervju

Atalanta je sinoć surovo uzvratila Sarajevu. Nakon što je prva utakmica odigrana u Italiji završena rezultatom 2:2, navijači Sarajeva su se nadali velikoj večeri na Koševu, međutim na kraju se sve pretvorilo u blamažu neviđenih razmjera i konačnih 8:0 na semaforu.

Svaki potez i gol Atalante je bolio kao udarac bičem. Tim kojeg vodi Gian Piero Gasperini je trpao nemilice, već na poluvremenu su oči navijača bile pune suza, a da stvar bude gora po Sarajevo ubilježen je ujedno i najteži poraz u historiji bh. nogometa.

Iako u ovim trenucima nećete pronaći raspoloženog sagovornika na temu "Atalanta", od pitanja o Sarajevu nikada ne bježi Alen Avdić. Zašto bi, on je klupska legenda i čovjek koji je za Sarajevo sakupio više od 200 zvaničnih utakmica.

"Najbolji komentar oko utakmice je dao trener Atalante. Rekao je kako rezultat u Italiji nije realan, ali ni ovaj u Sarajevu, što mi je dobro zaparalo uši. To je baš tako. Bila je Atalanta vrlo dobra i u prvoj utakmici, imali su mnogo šansi koje je Pavlović jako dobro odbranio. Ovo sinoć se može nazvati samo debaklom, nije isto izgubiti 3:0 ili 8:0, ali jednostavno gotovo svaka Atalantina šansa je rezultirala golom", kaže Alen Avdić na početku razgovora za SportSport.ba.

Ni u najgorim razmišljanjima nije slutio da će rezultat na semaforu biti - 0:8.

"Imali smo se pravo nadati, pokazalo je to i ispunjeno Koševo, ali prestali smo s tim već u pola devet. Bez obzira što Atalanta igra u Seriji A, rezultat je previsok i sramotan. Evo, sada držimo i rekord kada je u pitanju bh. nogomet. Razlika u kvaliteti je ogromna, to bez daljnjeg, oni su televizor u boji za nas. Imam dojam da su Italijani igrali u smislu: 'sad ćemo da vam pokažemo, bezveze ste se nadali.'"

Dotakao se i golmana Bojana Pavlovića koji je pokazao 'srednjak' navijačima.

"Ma, njemu je u ovom trenutku najteže. Ja sam se rodio u Sarajevu, tu sam završio karijeru i znam kako je kada te vrijeđaju s tribina, no Pavloviću onakvo nešto definitivno nije trebalo. Morao se ponijeti kao profesionalac."

Dodaje kako Pavlović nije krivac za uvjerljiv poraz.

"Isti taj Pavlović nas je svojim odbrana u Italiji ostavio u životu. Direktno je možda utjecao samo na šesti gol, dok je sve ostalo stvar kolektiva i svi snose krivicu. Biće mu sigurno teško u narednom periodu, iako se izvinio navijačima, klubu i samom sebi. Možda bi najbolje bilo kada bi mu navijači mogli oprostiti, bilo bi nam lakše svima, jer ako on na golu bude nervozan na kraju gubimo svi. I on, i klub i mi navijači."

Igrači će teško zaboraviti ovakvu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"A čim držiš rekord, teško je zaboraviti. Valja sada čekati da neko primi osam ili devet golova. No, profesionalci su, moraju imati dosljednost i kada pobjeđuju i gube. Što prije prihvate ovo, bit će im lakše", podvukao je Avdić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.