Hrvat po sveku cijenu želi napustiti Santiago Bernabeu

Mateo Kovačić odbio trenirati sa Realom, šta je sljedeće?

Veznjak hrvatske reprezentacije i Real Madrida Mateo Kovačić je navodno odbio trenirati sa ostatkom ekipe dok se ne razjasni njegova budućnost.

Juan Ignacio Garcia-Ochoa, novinar Marce, tvrdi da je Kovačić nesretan jer ga Real ne želi putiti da ode, iako je nešto ranije svima u klubu dao do znanja da želi novi izazov u karijeri.

"Kovačić je razgovarao sa ljudima u klubu nekoliko puta, a čak se sastao i sa trenerom Julenom Lopteguijem kako bi i sa njim razgovarao o odlasku iz kluba, ali se za njega još ništa nije promijenilo", istakao je Garcia-Ochoa, pa dodao:

"U Madridu su ga proglasili nedostupnim za transfer i za sada mu nisu dali niti trunku nade da bi mogao napustiti Santiago Bernabeu. Zbog toga se tenzije između kluba i Kovačića nastavljaju".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako su u Madridu očigledno odlučni da zadrže Kovačića, navodno je sjajni veznjak odlučan uraditi sve što je u njegovoj moći da natjera klub da mu dopusti transfer, a njegovo odbijanje da trenira je vjerovatno način da to pokuša ostvariti.

Za Kovačićeve usluge su navodno bili zainteresovani i manchesterski rivali, ali i dalje nije jasno gdje bi on mogao nastaviti karijeru ukoliko mu Real i odobri transfer, pa će biti zanimljivo vidjeti šta budućnost nosi za ovog 24-godišnjeg veznjaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti